vista aérea castromaior

Centro visitantes


VISITOR’S CENTRE. CASTROMAIOR

CLIENT
Ministerio Fomento España
YEAR
2016
RESULT
Shortlisted
COUNTRY
Spain

CONCEPT

The proposal is based on taking advantage of the e current state of the plot. So, the existence of two paths passing across the area from north to south, the existence of a great concret slab that gives the plot an horizontal dimension and the lack of vegetation, all these points, have been taken as starting points to site the project .

 

Situación
SITE PLAN

 

The visitors’ centre and the archeologists space are sited next to the pilgrims path and to the Castro’s access, in the opposite side to the parking lot.  This semi-buried building, articulates its uses around an open space towards the surroundings. This area it will be used as main access to the building and as pilgrims’ resting area. It is also possible to get to this open space, from the parking lot, thanks to a transit area as a link space between the two main spaces of this project (building and parking lot).

 

planta castromaior
GROUNDFLOOR PLAN

 

Axonometría cubierta
AXONOMETRÍA CUBIERTA

Axonometría planta baja
GROUNDFLOOR AXONOMETRIC VIEW


This site is protected by wp-copyrightpro.com