"PARQUE SAN FRANCISCO" AUDITORIUM. PUERTO DE LA CRUZ

CLIENT
Consorcio Puerto de la Cruz.
YEAR
2013
RESULT
2nd Prize
COUNTRY
Spain

CONCEPT

The  “Parque San Francisco”Auditorium is a new and singular urban element inserted in the city centre of Puerto de Santa Cruz. Thus, from their relationship with the surroundings and their functional organization your particular situation should be given an adequate response in the city. The new building is located in an area of high value historical and of significant complexity urban.

PLANTA BAJA

Its proximity to the seafront, to the square of Dr. Victor Pérez, the Church of San Francisco, his confrontation with the party walls of buildings of apartments of the 1960s and the possibility to lo the Taoro are the main generators points of the proposal. Due to get to the maximum volume allowed in the lower levels, it is possible to allow to lighten the upper levels, giving them a greater formal expressiveness.

PLANTA PRIMERA

The building façades,  will assume the main role on the environment and they will consolidate and give some order to  the amalgam of mediocre party walls surround the building.  These façades are only opened by some gaps towards the best views and orientation next to the areas where  natural light is needed.

PLANTA SEGUNDA

 

ACCESO C/SAN JUAN

 

ACCESO C/ SAN JUAN
San Francisco Sección

This site is protected by wp-copyrightpro.com